Coachend leidinggeven

De ander helpen in zijn eigen kracht te gaan staan en zich te ontwikkelen

Simpelweg opdragen hoe je wilt dat je medewerkers iets op een andere manier gaan doen werkt vaak niet. Draagvlak en commitment van medewerkers zijn essentieel. Dat betekent dat je als leidinggevende moet kunnen schakelen tussen verschillende leiderschapsstijlen.

Coachend leidinggeven levert vaak grotere en snellere inzichten op die waardevol zijn voor medewerker en werkpatroon. Zeer geschikt voor Het Nieuwe Werken.

Doelgroep

Je bent leidinggevende en je wilt leren om minder sturend op te leggen en meer te vragen. Doelstelling worden hierdoor echt gedragen door medewerkers in plaats van simpelweg uitgevoerd. Daarnaast krijg je als manager meer begrip en inzicht in hoe dingen voor de ander werken.

Resultaat

Je eigen gedragsrepertoire is vergroot en je team gaat meer pro-actief meedenken en bewegen. Naast sturen en controleren kun je ook observeren, afwachten en doorvragen. Dit vraagt geduld op korte termijn en levert groot rendement op lange termijn wellicht met weerstand. Daarnaast voelt de medewerker zich meer serieus genomen en zal verantwoordelijkheid durven nemen voor eigenbeslissingen.

Inhoud

  • Hoe geef je coachend leiding?
  • Welke coachingsvaardigheden zijn er?
  • Hoe maak ik authentiek contact?
  • Waar ben ik goed in en hoe kan ik dat benutten?

Tijdinvestering

VisiePoint levert graag maatwerk en gaat daarom altijd uit van het actuele niveau van de deelnemers. Deze training is daarom in 2 daagse vorm beschikbaar met een terugkomdag.
Wij kunnen ook een actieve workshop “Speedcoaching op de werkvloer” aanbieden.

Je hoort snel van ons

Contact opnemen

agsdix-smt2-phone-android

+31(0)6 53 706 242

agsdix-fas fa-map-signs

Zimmermanhof 8, 6952 HT Dieren

agsdix-fas fa-user-clock

Welkom op afspraak