06 53 706 242

Blog

Zes andere factoren die je gelukkiger kunnen maken

Artikel van VisiePoint

1

okt, 2019

| Tags: | Reacties: 0

Geluk, wat is dat ook alweer?
Geluk is een staat van zijn die alleen vanuit het zelf, en binnenin jezelf ervaren kan worden. Een gemoedstoestand van emotionele tevredenheid. Het is een staat van zijn waarbij je de huidige leefomstandigheden volledig accepteert. Verschillende positieve emoties zijn aanwezig, zoals blijdschap, ontspannenheid en vrolijkheid.

LEES MEER

Zeven factoren die je gelukkiger maken

Artikel van VisiePoint

20

sep, 2019

| Tags: | Reacties: 0

Geluk, wat is dat eigenlijk?
Geluk is een staat van zijn die alleen vanuit het zelf, en binnenin jezelf ervaren kan worden. Een gemoedstoestand van emotionele tevredenheid.

Het is een emotie en betekent ‘tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden’. Wie gelukkig is heeft een vrolijk, tevreden, ontspannen, verheugd gevoel. Des te emotioneel volwassen je bent (dus je ben in staat je eigen emoties te voelen, herkennen en te weten dat je niet je gevoel bént) des hoger het geluksgevoel.

LEES MEER

Stop met zgn. High Impact learning!

Blog van Erna van Lingen

1

sep, 2019

| Tags: | Reacties: 0

Beste HRM’ers, CEO’ers, leidinggevenden

Ik richt me tot jullie. Ik weet dat we in een haastige wereld leven waarin het vaak snel moet. En dat voor leren al minder tijd kan worden gemaakt (denken we…). Regelmatig worden we gevraagd een zgn. HI sessie te geven. Dit staat voor High Intensity meeting. In 1 dagdeel (I kid you not) wordt er van de trainer en de deelnemers verwacht dat een onderwerp (bijv. krachtig communiceren in uitdagende situaties…!) de professional naar een master niveau te tillen… Ga er maar aan staan.

LEES MEER

Van High performer naar low energy

Blog van Erna van Lingen

20

aug, 2019

| Tags: | Reacties: 0

De kanjer van de training
Hij kwam binnen in de training en dan bedoel ik: er kwam iemand binnen. Uitstraling, humor, als eerste met de billen bloot, stevige zelfkennis, soepelheid in beïnvloedsvaardigheden en communicatie. Tussen de regels door kunnen lezen en vanuit respect, empathie en begrip onderzoeken. Met zelfs verlangen naar nog meer persoonlijke groei. Ik was onder de indruk.

LEES MEER

Leef jij achter je masker?

Blog van Erna van Lingen

20

jul, 2019

| Tags: | Reacties: 0

Prachtige vrouw

Leidinggevende Marlies komt bij me omdat haar binnenkant niet matcht met hoe mensen om haar heen haar percipiëren. Ze hoort vaak dat ze veel vriendelijker blijkt dan dat mensen in de eerste oogopslag denken. Marlies zit daardoor op slot. Ze heeft moeite contact aan te gaan en trekt zich al verder terug achter haar knellende masker van beauty. En ze gedraagt zich meer en meer hooghartig, afstandelijk en koud.

LEES MEER

Need I say more…

Blog van Erna van Lingen

1

jul, 2019

| Tags: | Reacties: 0

Even naar de tribune
Ik ontmoet haar op een training om een betere coach en trainer te worden. Ieder jaar kies ik iets wat al lang op mijn verlanglijst staat maar de tijd en de portemonnee moeten het ook toestaan. Tijdens de training worden we ingeleid in de materie door inspirerende en zeer ervaren trainers en oefenen we in subgroepen. Het is een ‘zware’ groep: veel ervaring, rijkheid en geleerdheid. Ik voel me kleiner worden. Als de hamvraag valt: “wie wil er beginnen?” trek ik me even veilig terug op de tribune… Ik wacht wel even…

LEES MEER

| Tags: | Reacties: 0

De jeugd van tegenwoordig?
Op de werkvloer moeten ze samen werken: de jongere en de oudere medewerkers. Er zit veel verschil tussen hun werkmethodieken, communicatiestijl en leer-en werk voorkeuren. Hoe houden ze de samenwerking en sfeer goed op de werkvloer? De taakvolwassene, oudere professionals spreken minder positief en/of schamper over de jongere professionals, vanuit frustratie. Op hun beurt vinden junioren ook iets van de vastgeroeste oudere werknemer.

LEES MEER

Persoonlijk (online) meditatie platform 30NOW

Blog van Erna van Lingen

1

jun, 2019

| Tags: | Reacties: 0

De zomer van 2015. Dat was de periode waarin ik besloot om mediteren een “serieuze kans” te geven met het installeren van de app Headspace. Alle clichés en vooroordelen even achter me laten en Andy, de meditatie-begeleider bij Headspace, zijn werk laten doen.

LEES MEER

8 Ochtendrituelen die je focus geven

Blog van Erna van Lingen

15

mei, 2019

| Tags: | Reacties: 0

Wat is jouw reden om op te staan?
Ieder mens heeft iets belangrijks in zijn leven. Hopelijk is dat de reden om op te staan. Want dat is de beste energiegever. En voor je verder leest: denk even na over wat écht belangrijk is in je leven. Gaat het om een ambitie, een hoger doel, een droom, een persoon, een groep mensen… waar gaat het om? Visualiseer dat voor je. In rijke kleuren, prachtige beelden, zo krachtig, haalbaar en succesvol mogelijk.

LEES MEER