Teamontwikkeling

Van sluimerende frictie naar betekenisvol contact: constructief samenwerken gericht op een gezamenlijk gekozen doel

Hoe haal je meer rendement uit je team? Welke latente talenten en kwaliteiten zijn nog onbenut? Hoe goed kennen we elkaar?

Als er geen veiligheid in de groep is dan blijft er energie weglekken omdat teamleden alert blijven op bepaalde momenten en in lastige situaties. Kan ik echt op de ander rekenen en leunen? Het stimuleren van de samenwerking en communicatie maakt dat het team optimaal samen leert werken en kan presteren.

Een team bouwen vraagt tijd, inzicht, zelfkennis, eerlijke en genuanceerde feedback geven en uitvragen en met elkaar het gesprek aangaan. Hoe gaat het nu werkelijk met ons team in deze fase? Waar willen we naar toe? En hoe komen we daar. Duidelijk hebben waar je de ander op aan mag spreken en weten wie welke verantwoordelijkheden draagt.

Aandachtsgebieden Teamontwikkeling

VisiePoint helpt uw teams beter functioneren op de volgende wijzen:

Teamcoaching

Een team is een samenwerking tussen individuen. Een succesvol team kan worden gevormd met sterke professionals. Samen én individueel leren, taken/rollen en afspraken afspreken en de juiste communicatie kiezen. Niet-helpende patronen benoemen we in veiligheid en met respect. Eerlijk, met een waarderend oog en constructief gericht op de toekomst.

Feedback binnen het team

In de vaart van de dag vergeten teams soms op te merken wat er nog meer gebeurd, op de onderstroom. Hoe geef je elkaar gepolijst en genuanceerd terug wat er speelt? Hoe spreken we af hoe we elkaar aanspreken?

intervisie

Middels een gestructureerd groepsgesprek waar een ieder zijn eigen expertise en levenswijsheid inzet onderzoek je meerdere mogelijkheden om een lastige situatie aan te pakken. Intervisie is een methode die deskundigheidsbevordering verhoogt van een groep professionals. Een beroep doen op je collega’s uit hetzelfde vakgebied en antwoorden krijgen op je vraag en/of probleem. 

Je hoort snel van ons

Contact opnemen

agsdix-smt2-phone-android

+31(0)6 53 706 242

agsdix-fas fa-map-signs

Zimmermanhof 8, 6952 HT Dieren

agsdix-fas fa-user-clock

Welkom op afspraak