18 essentiele trainersbenodigdheden

door | 1 jan 2020

Hebbes!

In een vorige blog had ik het over de nadelen van het trainersvak. Mocht je nog steeds het verlangen voelen om trainer te willen worden, dan heb je een keur aan materialen nodig om je vak uit te oefenen. Ik heb een trolley vol met trainingsspullen die ik dagelijks in en uit auto’s en openbaar vervoer til. En waar ik niet zonder kan, het leukt de training op, het geeft richting en haalt mensen uit de stoel (want zitten is immers het nieuwe roken) en het lichaam spreekt eerst, dus in de benen!

Wat heb je bij je als trainer, wat zit er zoal in je trolley?

 1. Marley Muziek box en Laptop voor de PowerPoint en filmpjes
 2. Verbindingstukjes tussen laptop en andere techniek
 3. Selfie stick voor presentatietechniekentraining
 4. Laser om aan te wijzen op de Powerpoint of flip-overs
 5. Balletjes, touwen voor metaforische oefeningen
 6. Blinddoeken om meer bij jezelf te komen en minder bezig te zijn wat anderen van je denken
 7. Hoepels en items die per oefening verschillen (en die dus in en uit de trolley gaan)
 8. Poppetjes voor systemische opstellingen of lego poppetjes
 9. Vloerankers voor div. oefeningen (mogen ook bijgeknipte placemats zijn)
 10. Vloertegels voor verschillende oefeningen (Roos van Leary bijv.)
 11. Behangplakband en heeeeeel veel stiften in vele kleuren
 12. Post-its in vele kleuren en maten
 13. Associatiekaartenset
 14. Geplastificeerde vloerkaarten met cijfers van 1-10 om op de ladder te gaan staan waar je bijv. bent in je ontwikkeling, of hoe hoog de spanning is
 15. Talloze kaartensets: kennismakingsspel, kwaliteitenspel, normen & waardenspel, cultuurspel, systemische vragenspel, levensvragenspel etc. etc.
 16. Karton en papier in verschillende dikten en groten, met al je scharen uit je huis omdat deelnemers deze vaak vergeten
 17. Kleurspul: wasco, stiften, potloden
 18. Batch aan magazines waaruit geknipt wordt om moodboards te maken.

Kijk of je van een met pensioen gaande trainer de spullen over kunt nemen, het is nl nogal een investering. Over de jaren heeft het nogal te leiden, dus soms fris investeren is ook een goed idee. Afwegen dus.

Mocht je na het lezen van deze blog nog leuke toevoegingen hebben dan hoor ik dat graag. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe oefeningen waarmee ik de training kan verrijken.

Veel succes!

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl