6 Andere factoren die je gelukkiger kunnen maken

door | 1 okt 2019

Geluk, wat is dat ook alweer?

Geluk is een staat van zijn die alleen vanuit het zelf, en binnenin jezelf ervaren kan worden. Een gemoedstoestand van emotionele tevredenheid. Het is een staat van zijn waarbij je de huidige leefomstandigheden volledig accepteert. Verschillende positieve emoties zijn aanwezig, zoals blijdschap, ontspannenheid en vrolijkheid.

Echt geluk

Geluk is een subjectief ervaren. Waar de een blij van wordt is voor de ander geen optie. Maar als je diepste verlangens worden vervuld – en die gaan niet over bezit – gaan bij eenieder de happy neuronen stromen. Zoals endorfine die vrijkomen als je mild en waarderend over jezelf denkt en/of dopamine: als je een compliment ontvangt of je eigen behoeften nastreeft of oxytocine: het knuffelhormoon welke geven aan de ander genereert. Dan worden vanzelf meer mensen gelukkig.

Zes tips om je geluksgevoel te bestendigen

  1. creëer een gezonde balans tussen werk en ontspanning
  2. kijk naar anderen vanuit een groei mindset (een ieder kan groeien)
  3. organiseer kleine geluksmomenten om naar vooruit te kijken
  4. help anderen waar en wanneer je kan
  5. spreek affirmaties naar jezelf hardop uit: “Ik ben…” (aardig, invoelend, proactief, handig, prettig om mee samen te werken, zelfstandig, zorgend, steunend, vriendelijk etc.)
  6. leer nieuwe dingen, en doe ze vooral buiten in de natuur!

Ps: en neem een huisdier, mensen met een huisdier ervaren meer geluk en liefde in hun leven, check out this dude!

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl