7 Factoren die je gelukkiger maken

door | 20 sep 2019

Geluk, wat is dat eigenlijk?

Geluk is een staat van zijn die alleen vanuit het zelf, en binnenin jezelf ervaren kan worden. Een gemoedstoestand van emotionele tevredenheid.

Het is een emotie en betekent ’tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden’. Wie gelukkig is heeft een vrolijk, tevreden, ontspannen, verheugd gevoel. Des te emotioneel volwassen je bent (dus je ben in staat je eigen emoties te voelen, herkennen en te weten dat je niet je gevoel bént) des hoger het geluksgevoel.

Formule van geluk

Als de verwachting en de gewaarwording in de realiteit uiteen liggen dan daalt het geluksgevoel. Overstijgt (of ze zijn gelijk aan elkaar) de realiteit de verwachting dan ervaart iemand geluk:

Verwachting + gewaarwording = geluksgevoel

Zeven tips om een geluksgevoel te creëren

  1. wees dankbaar over aspecten in je leven en sta hier dagelijks bij stil (schrijf bijvoorbeeld je inzichten op in ons nieuwe schriftje -> zie ‘Uitgelicht’)
  2. kijk waarderend naar jezelf, naar anderen en naar de wereld
  3. omring jezelf met positieve, gelukkig mensen
  4. bouw solide en open relaties
  5. haal positieve herinneringen op (eerste keren) met loved ones
  6. ga regelmatig offline
  7. mediteer regelmatig, liefst dagelijks

Kijk de prachtige Tedtalk van Stacey Flowers over de 5 mensen die je nodig hebt in je leven om gelukkiger te zijn.

Leer in je eigen coaching hoe je interne dialoog/gedachtenpatronen zijn en welke archetypen en gedragspatronen je tegenwerken om gelukkiger te worden.

Bel: 06 53 706 242 voor een 30 min. durend gratis coachingsmoment om te onderzoeken wat je volgende stap kan zijn in gelukkiger worden. Doen!

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl