8 Ochtendrituelen die je focus geven

door | 15 mei 2019

Wat is jouw reden om op te staan?

Ieder mens heeft iets belangrijks in zijn leven. Hopelijk is dat de reden om op te staan. Want dat is de beste energiegever. En voor je verder leest: denk even na over wat écht belangrijk is in je leven. Gaat het om een ambitie, een hoger doel, een droom, een persoon, een groep mensen… waar gaat het om? Visualiseer dat voor je. In rijke kleuren, prachtige beelden, zo krachtig, haalbaar en succesvol mogelijk.

Positieve bijdrage voor de wereld

Bedenk hoe jouw ‘opstaan’ iedere dag bijdraagt aan de wereld en de mensen erin. Hoe maak jij een positief verschil door je bijdrage te leveren? Kijk mild naar jezelf. Verwacht geen hogere wiskunde of wereldprestaties. Het zit hem in het kleine. Wat is er mogelijk, wat is er nodig in het moment: wat kun jij geven met respect, liefde, steun en compassie?

Focus je op:

  1. Wat ga, kan ik vandaag bijdragen, redelijk naar draagkracht, dus ook eerst even voelen: hoe is het nu echt met me?
  2. Je benen uit bed zwaaien en hardop zeggen: “Vandaag zal goeie dingen brengen”, of “Ik ga het goed doen vandaag”.
  3. Wie heeft hier baat bij (inner circle, werkcirkel of outer circle)
  4. Welke stap zet ik vandaag om de wereld een beetje mooier te maken? Het mag gewoon praktisch en simpel zijn
  5. Hoe kan ik anderen ondersteunen waardoor hun leven een beetje makkelijker wordt?
  6. Wat doe ik om mijn eigen leven te versterken, fijner te maken?
  7. Op welke belangrijke taak ga ik me richten vandaag, gebruik daarvoor je 1e IQ piek: die van de ochtend. Waak voor het duiken in je inbox, dan druppen je creatieve en frisse brein uren weg in puin ruimen.
  8. Dan: “Eat your frog“: die nare/zware taak waar je het meest tegenop ziet. Doe deze eerst. Dan valt alles daarna mee en kun je je richten op andere zaken.

Wat doe ik zelf?

Ik maak oprecht contact met mensen in de wereld om me heen en durf hen vragen te stellen die gaan over echte belangrijke dingen in hun leven. Ik luister waardevrij en met compassie. Ik uit prompt bewondering over hoe ze dingen te boven zijn gekomen. Hoe bijzonder krachtig zijn mensen toch. Het valt me elke keer weer op. Regelmatig eindigen we met een warme, hartelijke en gemeende omarming. Ik ben elke keer weer onder de indruk hoe verbindend dit is. En hoe fijn en bijzonder.

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl