Corona geeft een ander prisma op ons leven

door | 20 mei 2020

Anders naar onze wereld kijken

Onze wereld is definitief veranderd, wellicht voor altijd. Gaat Covid19 ooit nog weg? Sommige wetenschappers zeggen van niet. Geef ik ooit weer iemand een hand? En de knuffel, mag dat straks weer? Laten we hopen van wel. Wat doet deze veranderende wereld met je? Weet je je eigen in ontwikkeling zijnde essentie? De oude variant voelde waarschijnlijk vertrouwt, maar nu is alles anders. We zijn gewend om van ons af te kijken en oordeel te hebben over de ander. Die net als jij worstelt in deze tijden. Maar hoe word jij gezien? Jezelf kennen, lukt je dat? Ten volste? Met allerlei nieuwe details, onbekende prille kwaliteiten en slapende talenten die nu in Coronatijden actief raken. Wat draag jij bij in deze wereldpandemie? Kan jouw nieuwe IK de wereld verbeteren, verlichten en doen groeien?

Door de blik van de ander kijken

Als je samenwerkt en open staat voor de blik van de ander verrijk en leer je over jezelf. In het samen leven ben je geankerd door en ín het bestaan door de ander. En juist nu zijn we zo ontkoppelt van elkaar. Velen werken vanuit huis. Anderen zitten juist weer zo dicht op elkaar (gezinnen) dat het benauwd. We zijn allen onderdeel van het grotere geheel en krijgen een nieuwe kijk op de wereld om ons heen. Het oude zal wellicht nooit weer terugkomen, het nieuwe is anders en onbekend. Samen passen we ons aan in deze ingewikkelde tijden. Dat vraagt tijd en geduld en we willen zo snel.

Kan je het hebben?

De nieuwe realiteit kan je ook zien als een verrijkende toevoeging. Deze unieke tijden gaan we nooit vergeten. We zijn met ons allen als schrijvers van het leven in conclaaf. Met ons allen in dialoog over van hoe en wat (is echt belangrijk)? Vaak met conflict: onthoud: wrijving geeft glans. Laten we nu juist elkaars taal spreken en samen een draai maken in het verbeteren van de zorg voor onze aarde. Welke kleine stap kun jij zetten? Het vraagt moed, doorzettingsvermogen en mildheid van ons allen. Houd vol, boor je veerkracht aan om het ongewisse te kunnen verdragen. Pas je aan, zorg voor anderen en heb de moed gedurfde keuzes te maken.

Luister naar het prachtige lied van Trijntje Oosterhuis “Ken je mij

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl