Daarom moeten Hollanders leren “championing”

door | 1 mrt 2016

Verkeerde zuinigheid!
Naast kritisch kijken en oplossingsgericht denken, is het hoog tijd om waarderend te kijken. Als ex-perfectionist met topsportachtergrond in het synchroonzwemmen focuste op wat níet klopte. Ik vergat te kijken naar de andere atletes die het perfect deden. Wat een verlies.

“Dat overdreven Amerikaanse gedoe…
…moeten we niet willen, ik krijg daar zo’n jeuk van”. Deze hoor ik regelmatig als ik championing in de training aanreik. Het kan dat de vorm van dit positieve ‘gedoe’ je irriteert maar wij Nederlanders zitten aan de andere kant van het spectrum. Daartussen zit ook iets. Laten we de balans zoeken en opschuiven naar het positief kijken.

Hoe werkt het in het lichaam?
Als we kritiek ontvangen produceren onze bijnieren het stresshormoon cortisol en maakt het lichaam de afweging vluchten of vechten. Cortisol geeft (als een prop papier in het vuur) een snelle piek in energie maar daarna raak je enorm vermoeid en verzuurt. Daarom is een compliment, het erkennen van de ander veel krachtiger: het geeft én onmiddellijke energie (adrenaline) maar deze energie blijft ook langer hangen (de beloningshormonen endorfine en dopamine komen vrij). Het is als het ware een blok eikenhout op het vuur met lange brandtijd. Zo bekrachtig je gedrag wat je in stand wilt houden.

‘Toppie’ of ‘goed gedaan’ voldoet niet
Stap 1: kijk waarderend: wat is er allemaal al wel goed? En wat doet de ander om dit voor elkaar te krijgen. Wat zetten ze in, vanuit welke waarden bewegen ze?

Stap 2: hoe zeg je het? Hoe champion je de ander voor zijn waardevolle bijdrage? Dit vergroot je bewust uit. En neem je non-verbale communicatie daarin mee (stem/lichaam/gezicht etc.). Bijvoorbeeld:

  • Geweldig hoe jij …
  • Ik ben onder de indruk hoe jij …
  • Ik geniet er enorm van dat jij zo goed bent in …
  • Wat me meteen opvalt is hoe jij fantastisch [noem inzet/gedrag/waarde]
  • Hoe bijzonder is het dat jij zo snel/goed/nauwkeurig [noem competentie]
  • Jij bent echt goed in [noem inzet/gedrag/competentie] en daardoor heb ik vertrouwen in je als jij iets oppakt en dat geeft rust. Dank je wel daarvoor.

Stuur ons je eigen championzinnen en we voegen deze een volgende keer toe.

En ja, championing geld ook voor mannen… 😉

https://www.youtube.com/watch?v=E630C3KDY5U

Bijdrage van Erna van Lingen

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl