Drie boeken die impact hebben gehad op mijn leven

door | 1 okt 2022

Lievelingsboeken

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur in literatuur en/of lectuur. Mijn favo categorie is waargebeurde autobiografische boeken. Denk bijvoorbeeld aan Feet of Clay van wandelfanaat Ffyona Campbell die hele continenten doorkruist. Ook De Gevangene van Malika Oufkir die 20 jaar  als klein meisje bij haar familie weg gehaald wordt om als vriendinnetje van de prinses te fungeren aan het hof van de koning van Marokko en vervolgens 15 jaar gevangen gezet wordt nadat haar vader een mislukte coup pleegt raakte me diep.

Of Even Silence had an End van Ingrid Betanchourt die 6 jaar door de FARC werd gekidnapt en door het oerwoud werd gesleept tot ze er bijna aan onderdoor ging. Bijna! Ik ben elke keer weer zo onder de indruk van hun karma, zware levenspad en veerkracht om nare gebeurtenissen te boven te komen. Zo bijzonder.

Echt levensbepalende boeken!

Maar als ik nadenk over boeken die mijn leven hebben veranderd hebben dan de verschijnen andere titels op mijn netvlies. De volgende drie boeken zijn van grote waarde voor me in mijn leven:

1) Dagboek van de ziel – Bertie Hendriks

Een prachtig draaiboek voor het leven die richting geeft aan het (ingewikkelde) leven.

2) De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Naast alle inhoud, feiten en missies in het bedrijfsleven en organisaties prachtig beschreven het onontbeerlijke mensaspect in interactie vanuit begrip, empathie en kwetsbaarheid, beschreven met humor en relativering.

3) De Fontein, vind je plek – Els van Steijn

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem beschrijft de schrijfster kennis, inzichten en praktische handvatten om hardnekkige patronen in gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven en begrip waar je vandaan komt en hoe de generaties en gebeurtenissen in de historie je zo hebben gevormd tot wie je nu bent geworden.

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl