Een blauw, gestreken laken…

door | 3 mrt 2014

Stel je voor: een zwembad in rust, geluidloos wachtend op wat gaat komen. Geen rimpeling in het water: onberoerd, als een maagdelijke pauze. Zo nu en dan een druppel die liniaalrecht neerdaalt, losgelaten uit de verzameling condens op het plafond. Die heldere ‘ploink’ als de druppel landt in de blauwe zwembadzee.

Dan stromen de uitgelaten jonge zwemsters de warme zwembadhal binnen. Hoge meisjesstemmen vullen de ruimte. Ik moet haast maken. Mijn doel is om me als eerste voorzichtig in het zwembad laten zakken, me dan met een flinke teug zuurstof onder water te zakken en het bad in te zwemmen. Op mijn buik, of liever nog op mijn rug, helemaal in het hier en nu te zijn. Genieten van de rust onder water en de prachtige half ronde cirkel die traag doch onvermijdelijk achter me aan komt. De wateroppervlakte voor me is rimpelloos als een strak gestreken laken. Het lijkt stil, maar als ik goed luister hoor ik de zwembadmachines zacht suizend hun werk doen.
Onder water hoor ik de gedempte enthousiaste stemmen van mijn zwemmaatjes die giechelend elkaar in het water proberen te duwen. Ik focus me niet op hun stemmen maar geniet van het zwevend onder water zijn.

Herken jij ook dat soort fijne momenten? Is het voor jou misschien als eerste voor een uitgebreid buffet staan en die mooie schaal voedsel aansnijden, of als eerste reiziger in die vroege ochtendtrein stappen? Of als eerste door onberoerde sneeuw lopen? Of de eerste kilometers zien verschijnen op de teller van je gloednieuwe auto? Ik ben benieuwd. Laat het me vooral weten welke situaties jou helemaal laten genieten via info@visiepoint.nl

Ik gun iedereen zo’n heerlijk moment in zijn leven. Het is een bijzonder moment: het raakt je van binnen en ze zijn zo fantastisch omdat ze zo zeldzaam zijn. Laten we ze opzoeken en ervan genieten

Ps. Op vakantie vind ik ze te over: gewoon om 6 uur opstaan en als eerste het zwembad opzoeken op mijn vakantieadres. Simpelweg genieten…[vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text animation=”no_animation”][vc_button title=”Archief” target=”_self” color=”wpb_button” icon=”none” size=”wpb_regularsize” href=”https://visiepoint.nl/blog”]

[vc_button title=”Abonneren” target=”_self” color=”wpb_button” icon=”none” size=”wpb_regularsize” href=”https://visiepoint.nl/abonneren”][/vc_column_text][vc_single_image image=”3572″ img_link_target=”_self” img_size=”125×25″ img_link=”http://twitter.com/visiepoint” el_class=”twittericons”][vc_single_image image=”3568″ img_link_target=”_self” img_size=”171×25″ img_link=”http://twitter.com/empathiecoach” el_class=”twittericons”]

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl