Knopen doorhakken

door | 1 dec 2021

Uitzondering

Meestal vind je in mijn blogs handige tips om soepeler te communiceren. Nu iets over mijzelf. De afgelopen tijd heb ik wat knopen doorgehakt die lastig waren. Ken je dat, dat je gevoel je waarschuwt maar dat je denken het negeert? En dat je met die andere partij ook verbinding voelt en heel ineengevlochten bent. Nu de beslissing is genomen om afscheid te nemen valt er toch een last van mijn schouders af. Ik kies voor rust en veiligheid in plaats van te werken op een plek waar ik alert moet zijn en sommigen niet voldoende kan vertrouwen. Dat zegt iets over de plek maar ook iets over mij. In ieder geval wilde ik dat niet meer.

Vervlochten afscheid nemen

Reflecterend op mijn beslissingen bedacht ik me dat ik al eens eerder in mijn leven gekozen heb voor het scheidden van wegen met opdrachtgevers of klanten. Zo sloeg ik eens een grote opdracht af voor Philip Morris (sigarettenfabrikant) omdat dit niet strookt met mijn levenswaarden. Daarnaast is mijn vader vroegtijdig gestorven aan de gevolgen van longkanker (volledig te wijten aan roken). Nee, ik wil me niet inzetten voor een organisatie die kankerstokken in de wereld brengt.

Levensles

Ik heb geleerd dat niet iedereen dezelfde levenswaarden heeft als ik. Dat hoort erbij in het (ingewikkelde) leven. Niet iedereen is open, transparant, positief of een doorzetter. Of streeft naar optimale kwaliteit en een tandje bijzet. Ik weet nu dat ik niet nóg harder moet werken om voor anderen op te vangen. Niet iedereen is zo en dat is okay.

Ik ben verheugd dat ik op mijn gevoel af durf te gaan en lastige besluiten kan maken op momenten dat het echt nodig is. Daar gaat helaas ook positiefs bij verloren maar ik blijf zo trouw aan mezelf. Ik geef verder vorm aan mijn eigen leven en creëer zo een werkelijkheid waarin ik me blij, positief en vol vertrouwen manifesteer (en soms ook even niet en dat is ook prima).

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl