Need I say more…

door | 1 jul 2019

Even naar de tribune

Ik ontmoet haar op een training om een betere coach en trainer te worden. Ieder jaar kies ik iets wat al lang op mijn verlanglijst staat maar de tijd en de portemonnee moeten het ook toestaan. Tijdens de training worden we ingeleid in de materie door inspirerende en zeer ervaren trainers en oefenen we in subgroepen. Het is een ‘zware’ groep: veel ervaring, rijkheid en geleerdheid. Ik voel me kleiner worden. Als de hamvraag valt: “wie wil er beginnen?” trek ik me even veilig terug op de tribune… Ik wacht wel even…

Echt he, pas 24 jaar!

In een van de subgroepen op dag 3 kom ik haar tegen. Zij wordt mijn facilitator/coach en onderzoekt mijn coachvraag. Wat een fijne dame. En wat is ze al ver! Op die leeftijd was ik helemaal niet bezig met hoe ikzelf in elkaar stak, of hoe ik me verhield tot het grotere geheel. Zij kan al wat ik op mijn 47ste pas aan boord trok. Echt! En haar vaardigheden, jeetje! In de oefening doet ze puntje gaaf wat de coachtechniek van haar vraagt. En niet 1-dimensionaal of mechanisch, nee! Prachtig in contact, met een fantastisch ritme in haar gesprek, mooie rust, echte diepgang, zichzelf laten zien en fris authentiek. Ik ben enorm onder de indruk. En geef haar dit scheutig terug. Ze schiet vol.

Ons afscheid

Bij een innig en warm afscheid druk ik haar op het hart in zichzelf te geloven, zij voelde zich namelijk ook klein en onzeker, daar in die zaal met al die zwaargewichten. En daar was ze ook open over. Maar ik grap ook dat ze niet te goed moet worden, dan zit ik zonder werk #LOL Mijn feedback op mijn eigen oefening klonk gelijk aan die van mijn 24-jarige collega. Een zucht van verlichting ging door me heen. Ik kan het ook! En heb gelukkig wat meer levenservaring en wijsheid. Dus bel me!

Oh ja, en mijn mobiele nummer luidt: 06 53 706 242.

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl