Heb je net je huidige levensfase in de vingers

door | 9 mei 2017

De wereld in en je stempel drukken

We hebben het maar druk in het leven. Als jongvolwassene hebben we ons eigen ‘huis’ te bouwen: van je 20ste tot je 35ste jaar volgen we vele maatschappelijke regeltjes, normen en waarden en bouwen we ons leven op met alle daarbij behorende verantwoordelijkheden. Je bouwt je familie en cirkel van nabije vrienden op waar je jezelf kan zijn. Verder slokt de carrière een groot deel van onze energie en tijd.

De twaalf leeftijdsfasen van de mens

Ik zat net zo lekker comfortabel in mijn favoriete negende levensfase: “mid life” of te wel: midden in het leven (35 – 50 jaar). Ik genoot van alle opgebouwde competenties, emotionele volwassenheid, het stabiele bedrijf en de daarbij behorende financiële zekerheid die ik door de jaren had opgebouwd. Heerlijk, geen midlifecrisis in de buurt.

Deze fase rond af in ‘reflectie’: contact maken met de diepere betekenis van het leven. Dit moment van contemplatie verdiept ons contact met andere mensen om ons heen en verrijkt ons leven.

En bedankt…

Onze designer heeft nu voor mij op de rol staan de fase van ‘volgroeide volwassene’: de fase van zaken loslaten en het mentorschap. Deze fase loopt van ons 50ste tot 80 jaar (párdon?! Hier heb ik helemaal geen zin in!). Waar ik wel blij mee ben is de rol die ik met plezier en enthousiasme in mag nemen: mijn kennis en kunde ga ik doorgeven aan nieuwe ‘jonkies’ die het al verdraait goed doen. Anderen mogen nu, als ze willen, zich spiegelen aan mijn voorbeeldrol om zo weer door te geven aan de daaropvolgende generatie. Wat een prachtige rol. Laat ik maar schoorvoetend en enthousiast zeggen: “ik heb er zin in…”

Dagboek van de Ziel: Real Life Meditatie uit Retraite:
“Volwassene”

 

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl