Wat doet een veranderende buitenwereld met mij?

door | 20 apr 2020

Zorgen en nadenken over het grotere geheel

In deze Coronatijden is er ruimte om te reflecteren op je eigen leven en het grotere systeem waar we samen in leven. Alles is immers met elkaar verbonden, Covid-19 maakt dit haarscherp duidelijk. Mocht je ooit denken dat jouw keuzes geen effect hebben op anderen aan de andere kant van de wereld, well… this is your wake up call.

Hoe is het nu met mij in deze bizarre tijden? Wat mensen dan vertellen is:

  • Irritatie over dit ‘gedoe’
  • Ongeduld: de wereld mag wel weer open!
  • Heerlijk cocoonen
  • Genieten van rust, de natuur in
  • Ik heb tijd om te bewegen…
  • …en te reflecteren
  • Ik ontwijk de drukte (online & nieuws)

Wat zien we gebeuren dankzij het Corona virus?

  • Bio-systemen herademen: dolfijnen zwemmen door heldere Venetiaanse grachten, de Himalaya is voor het eerst in 30 jaar zichtbaar, dieren komen de steden in omdat het daar eindelijk rustig is. Gaya komt bij, er heerst atmosferische rust.
  • Het gevoel van rust en vrijheid voor een deel van de bevolking: het mogen toegeven aan de moeheid die komt van het immer najagen van doelen/to-do in een hoog tempo: wanneer is het genoeg?
  • We verhouden ons anders tot geld en werk en denken na over hoe we de wereld inrichten en ‘gebruiken’: ons urgentiebesef verandert, welk werk is daadwerkelijk waardevol (we weten nu pas wat de vitale beroepen zijn, en manager staat er niet bij…) en de beloning van werk wordt opnieuw bekeken.

Ook onderzoeken?

Voor 60% van de bevolking in onze maatschappij is er nu meer tijd om te reflecteren. Geldt dit voor jou ook? Wil jij onderzoeken hoe jij je verhoudt tot de nieuwe (vreemde) buitenwereld? Vanuit je #blijfthuis situatie is het nu ideaal om te heroverwegen waar jij blij van wordt en hoe zich dit verhoudt tot het grotere geheel. Wat kan je, wat wil je en hoe ga je daar komen?
Door middel van e-coaching (of ‘gewoon’ face to face in de coachkamer maar wel met een veilige 2 meter ertussen) kun je in meer rust nadenken over je waarden, je doelen en hoe jij op dit moment in je leven staat. Met alle onzekerheden erbij. Bel voor een Corona aanbieding in coaching: voor de helft van de prijs!

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl