Weet jij je diepste harts-en ziele verlangens?

door | 20 aug 2020

In de kunst

Ons leven lijkt nog steeds te vertragen tijdens Corona tijden, en dat terwijl we zo graag weer volop vooruit willen na de 6 maanden social distancing en #blijf thuis. Ik zag daar een parallel in met de Chinese Kunqu Opera. Hierin worden verlangens in muziek en ‘dans’ traag uitgebeeld. Heel nauwkeurig en precies verbeeldt de hoofdpersoon zijn diepste harts-en ziele verlangens. Het gaat niet alleen over woorden maar ook over beelden en bewegen. Het verbeelden van het gloeien van de wangen bij boosheid of het blozen bij verlegenheid: beiden kennen een andere intentie en beweging. Kunqu Opera is een bijzondere kunstvorm welke muziek, schoonheid, literatuur en geschiedenis in een samenvoegt.

Vertragen

In het contact maken met je eigen verlangens helpt het dus te vertragen. En daarin brengt Corona ons wel iets. Namelijk meer reflectie: tijd om na te denken waar je nou echt blij van wordt. Dat vertragen vinden we nogal lastig. In onze VUCA-wereld waar alles als een razende wanordelijk en continue verandert maakt ons vanzelf onrustig. In de waan van de dag renden we maar door en vergaten te voelen hoe het nu echt met ons is. Het is zo belangrijk om onderzoekend te kijken en contact te maken met datgene waar jij energie van krijgt. Voelen waar je je hart van voelt opzwellen, sneller gaan kloppen en je blijdschap uit al je poriën naar buiten sijpelt. Kun jij erbij? Bij dát gevoel? Als je dat net zo slecht lukt als de meeste mensen dan helpt een lifecoach.

Focussen

Een toegeknepen brandpunt en concentratie op je verlangens en het doel welke daar mee samen hangt helpt om je leven zo in te richten dat jij datgene doet waar je voor bedoeld bent.  In de coaching scheiden we hoofd van bijzaken, gaan naar voelen en even weg bij denken, mening en oordeel. De criticaster krijgt even een weekendje weg en je Ziel krijgt ruimte. Soms een beetje onwennig maar wel heel belangrijk.

Your future depends on what you do in the present
Mahatma Gandhi

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl