BN’ers die het beter of zelfs super doen

door | 20 jul 2020

Redelijk okay: John Williams

Het reality programma “Help, mijn man is klusser” biedt hulp aan wanhopige vrouwen van doe -het-zelvers die vaak al jaren in onafgemaakte, onveilige ruïnes van huizen bivakkeren. Het programma wordt al jaren geleid door John Williams. Ik kan me soms ergeren aan zijn doorduwen van zijn eigen “inzichten/wijsheden”. Hij heeft moeite waardevrij te luisteren naar de ander en geeft veel te veel en te snel advies. Maar hij heeft gelukkig ook oplevingen. Dan kan ie even de stilte toelaten, een vraag stellen, empatisch luisteren en zijn oordeel uitstellen zonder te overtuigen, duwen of forceren. Hij is goed in ‘mannen-taal’: de ram op de schouder, een krachtige hug en een compliment.

Tandje beter: Martijn Krabbé

Martijn kennen we van het programma Uitstel van Executie en Een dubbeltje op zijn kant. Hierin probeert Krabbé samen met een makelaar, een bouwkundige en een budgetcoach mensen te helpen die hoge schulden hebben door gebeurtenissen in het leven. Martijn kan met aandacht bij de ander zijn, waardevrij het gesprek aangaan door best goede open vragen te stellen. Hij leeft mee met degene die in de financiële penarie zit en heeft geen oordeel. Zijn vrolijke lef en humor om te bietsen bij keuken-en badkamer bedrijven kan ik waarderen. Hij relativeert, zonder dat het 1-dimensionaal wordt.

Topper & lifecoach Lucia Rijker

Ex topsportster Lucia Rijker ((kick)boksen, 6 wereldtitels) heeft inmiddels drie seizoenen Dreamschool gedraaid. Samen met Directeur Eric van ’t Zelfde helpt ze drop-out jongeren die vastgelopen zijn in hun leven aan een nieuwe start. De jongeren zijn tussen de 16-23 jr en hopeloos vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. Vaak door ernstige problemen thuis. Lucia kijkt scherp en doorziet de worsteling en het daarbij behorende gedrag van de jongere. Ze helpt de kinderen door haar rust, veiligheid, doorzettingsvermogen en openheid en laat haar hart spreken. Lucia laat haar eigen gevoelens en onzekerheden zien, levelt en oordeelt niet. Ze kan fantastisch waardevrij onderzoeken in denken, voelen (emoties) en voelen (lichaam). Deze topper geeft grenzen aan, stimuleert, viert en complimenteert.

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl