Hedendaagse Tovenaars

door | 1 sep 2017

Magiërs en Feeën

Vera heet mijn Moedergodin, en ze tovert in de bloemenzaak waar ik bijna wekelijks mijn fascinerende schilderijtjes haal die zij voor me creëert. Ze weet álles van bloemen, en leert mij er gaandeweg over. Via haar leer ik -bijzonder genoeg- mezelf beter kennen. Ik weet nu dat ik de ragfijne Ranonkel tot mijn favoriete bloemen mag rekenen. Welke kleuren me kippenvel geven. En hoe gewaagde bloemencombinaties prachtig staan bij elkaar. Haar handen zweven vakkundig boven de emmers en voegen bedreven bloemen samen. Ik denk dan “Nou, nee”: de kleur staat me niet aan of het is gewoon een lelijke bloem. Meen ik…

Van vinden naar voelen

Mijn Bloemenfee overtuigt me bij het schap om het toch te proberen met die rare harige Kangoeroebloem. ‘Heb vertrouwen’ zegt mijn wonderdoenster, ‘Het komt goed en als je het echt niet mooi vindt dan haal ik ze er zo weer uit’. Schoorvoetend ga ik akkoord, als novice in het bloemengebeuren. Het verlaten van m’n mening en mijn vertrouwen in haar handen te leggen is een moment die ik bewust doorvoel. Maar Vera maakt het een ieder gemakkelijk: ze is zo vriendelijk en begripvol. Bovenal is ze verbonden met de kracht van de natuur en bezit geheime kennis over bijzondere bloemen. Haar bovennatuurlijke, magische krachten betoveren me en brengen me in hogere sferen weet ik inmiddels.

Magische en esoterische rituelen

In haar laboratorium waar ze alles tot haar beschikbaarheid komt haar toverkracht tot leven. Ze neemt haar rituele toverstaf en instrumenten ter hand en raakt in trance. Haar handen vliegen heen en weer, ze spreekt mythische toverspreuken uit -in de hoek staat daadwerkelijk haar bezem- en ze zweeft heen en weer tussen bloemstuk en hulpmiddelen. Ze bloemtovert een waar feeëriek sprookje op mijn vaas. Vera is een echte professional in haar vak die mijn wensen kan vervullen (zonder dat ik ze zelf weet) en voorspelt zo een beetje de toekomst. Laten we hedendaagse tovenaars en feeën eren en waarderen.

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl