Lekker wrecken…

door | 19 apr 2016

Zuinig zijn op je spullen
We leren al vroeg om zuinig te zijn op boeken (het kaften van je schoolboeken bijvoorbeeld). Het kostelijke boek “Wreck this journal” van de Canadese schrijfster Keri Smith daagt je echter uit om het tegenovergestelde te doen: slopen die handel! Ik ontving de mijne van een lieve vriendin die me te goed kent en ziet dat ik vaak van het ‘je moet wel je best doen’ ben. Veel van wat ik onderneem wil ik inderdaad goed en volledig doen, ik rommel niet zomaar wat aan (met dank aan mam en topsport Synchroonzwemmen- het heeft me veel gebracht in mijn leven).

Tijdelijk weg met perfectionisme
Het boek helpt je om er creatief en volledig op los te gaan: een soort sociaal verantwoorde manier om je frustraties en ongenoegens lekker kwijt te raken. Veel mensen hebben last van perfectionisme: vanuit de Transactionele Analyse: de drivers “Doe je best” en “Wees perfect” die we van onze ouders te horen kregen. Hoe lastig- maar ook leuk is het dan als je het Journal daadwerkelijk mag- en moet vernielen. Leef je roekeloos uit.

Mijn buurmeisjes wrecken
Een paar huizen verderop wonen twee lieve meiden van rond de 10 jaar. Zij vonden mijn Journal geweldig en we deden er samen gezellig diverse wreckacties mee. Ik gaf hen daarop hun eigen Journal. Prachtig om te zien hoe ieder van de meiden er op hun eigen manier mee omging. Het samen wrecken bleek nog steeds het allerleukste. Dus zoeken we vrolijk in mijn huis naar groenten die gestempeld worden, kantoormaterialen om in het boek te plakken maar het leukste was beslist het “met een touw tegen de muur smijten”. Genieten!
Koop er ook eentje voor iemand die veel te netjes is, of gewoon lekker voor jezelf. Het is enig om te doen.

Veel plezier!

Hoe wreck je? Hier wat suggesties:

Bijdrage van Erna van Lingen

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl