Waarom de Pipi Langkous-regel niet werkt in coachen

door | 15 jan 2018

Hup, vliegen die Boeing 707

Zou je zo maar in de cockpit van een joekel van een Boeing stappen en denken “Heus, ik kan dit”? Welnee, we zijn goed doordrongen van de veiligheid en de jarenlange training die piloten doormaken om deze grote verantwoordelijkheid te kunnen dragen, opdat de passagier aan boord veilig aan de andere kant aankomt. De aangeleerde specialistische competenties vragen vervolgens om jarenlange aandacht en bijhouden. Piloten worden regelmatig geëxamineerd op kennis en veiligheid en blijven hun hele carrière door-en bijleren.

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Echter, als het om coachen gaat dan meent bijna iedere leidinggevende dat hij dit zomaar kan en dit ook al doet. In het echt zijn ze echter hun advies en mening aan het pushen. Dit noemen overtuigen. Waardevrij luisteren, onderzoekend vragen en samenvatten wat wellicht niet gezegd wordt hebben ze echter niet onder de knie. Mentoren op de werkvloer roepen ook dat ze coachen maar hebben geen weet van dat onderliggende levensthema’s (wat in coachland perspectiefverbreding wordt genoemd) professionele groei in de weg kan staan. Als daar geen aandacht aan besteed wordt dan kom je niet verder, het creëert vooral frustratie aan beide zijden.

Wil je coachen? Do the work

Onlangs zei een deelnemer tijdens een Mentortraining “Coachen van Collega’s” dat coachen toch wel écht een vak is. Inderdaad mister! Toen ik hem vroeg op een plek te gaan staan van 1 tot 10 hoe ver hij meende te zijn als coach ging hij op de negen staan. (Ik zou mezelf op een positieve dag wellicht op een zes plaatsen. Met ongeveer 10 jaar ervaring en vele opleidingen in de pocket.) Na de eerste trainingsdag vroeg ik de groep opnieuw hun plek in te nemen na alle oefeningen en gewonnen kennis. Met enige schroom vertelde hij eerlijk dat hij die ochtend vanuit zijn ego had gekozen. Hij was gedaald en stond nu op een realistische acht. 😉

Doe een opleiding, geen cursus van drie dagen (al kan dat een mooie opstart zijn om te testen of je aanleg hebt om te coachen) en ga meters maken. En blijf je bijscholen. Mocht je willen brainstormen welke opleiding goed bij jou kan passen, bel me en dan kan ik je helpen bij je keuze.

Erna van Lingen
Mob: 06 53 706 242

 

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl