Mijn baan als worst-case-scenario?

door | 20 okt 2023

De verjaardagskring in Nederland

We vieren een verjaardag van een familielid van mijn toenmalige vriend. Een oom had gehoord wat ik doe voor werk en ‘vond’ daar veel van. Dit ging over zelfstandig ondernemerschap/ZZP’er zijn. Hij was van mening dat dit gelijk stond aan Jort Kelder’s arrogante manier van praten en kleden. De hele familie luisterde mee… Ik herkende me er totaal niet in. Behalve dat ik me kleed naar hoe de doelgroep het prettig vindt. Dus soms in een spijkerbroek en top, soms met hakken en een meer business outfit. Omdat het brein van de ander tot rust komt als we ‘gelijk’ zijn. Ik zoek dan ook altijd naar overeenkomsten tussen ons in plaats van verschillen.

Observaties van nicht X

Wat later, in de keuken kwam nicht X erop terug. Zij was zeker geïnteresseerd in wat ik deed en keek me met grote ogen aan en vroeg me een aantal vragen die voorbij het uiterlijk gingen. Ze vroeg dingen als: met wie spreek je vooraf het traject door? Wie is dan eigenlijk je klant (HRM, de CEO, de manager of de deelnemers?). Hoe is het dat je werk altijd, elke dag geëvalueerd wordt door mensen die er niets van weten of verstand hebben van didaktiek?

Het eindoordeel

Na het interview en analyse van nicht X kwam ze met haar eindconclusie die mij hartelijk deed schaterlachen. Ze zei tegen me: “Dus… worst-case-scenario: je moet heel veel tijd steken in de voorbereiding, hebt klantgesprekken die niet betaald worden, je hebt elke dag een ander onderwerp, voor een andere klant, op een plek waar je nog nooit geweest bent en heel Nederland voor rondreist in lange files en met vreemde mensen die je niet kent. En daarvoor moet je belachelijk lange dagen maken van 5 uur ’s ochtends wekker tot soms wel 20 u weer thuis! Dat lijkt me verschrikkelijk! Ik kon alleen maar zeggen: Ja! Fijn he?! Ik word daar heel erg blij van. Ieder zijn eigen ding 🙂 .

Erna van Lingen is een veelzijdige professional en auteur van blogs en artikelen die gaan over leven en werk in de breedste zin van het woord. Haar blogs creëert ze zelf, zonder ChatGPT of AI in te zetten. Ze zijn authentiek, creatief en uit het leven gegrepen. Erna traint, coacht, faciliteert en verzorgt ontwikkeltrajecten gericht op het aanboren van de kwaliteiten en talenten van het individu, het team en/of de organisatie. Samen met de ander onderzoekt ze waardevrij wat krachtig en helpend is en wat beter of anders kan. Samenwerken, waarderend kijken, openheid en verbindende en geweldloze communicatie kenmerken haar werkstijl.

U kunt haar bereiken via 06 53 706 242 of info@visiepoint.nl